Heb je een mooie sankeytrailer, kan je die niet gebruiken omdat je nato-stekkerdoos niet werkt. En dan heb je een 7-polige stekkerdoos voor een gewone trekhaak, zit er 24V op aangesloten. Beide dus geen succes. Daar heb ik dus verandering in gebracht. De nato aansluiting is weer in orde gemaakt via het engelse schema. Dit verschilt nogal van het nederlandse schema. En met een engelse sankey heb je weinig aan een nederlandse aansluiting.

Voor de 12V stekkerdoos heb ik 4 24V relais gekocht en in een oud leger-ehbo doosje geschroefd. Deze zijn waterdicht, maar let er wel op, dat je onderin de doos (let even op wat de onderkant wordt na montage...) een of twee gaten van 6mm boort voor afwatering van condensvocht, of vocht dat er via de kabel-ingang oid toch in loopt. Anders heb je een kerstboom-auto :-)

Een relais schakelt de remlichten, een voor het dimlicht, en twee voor de knipperlichten. De relais worden geschakeld door 24V en geven 12V vanaf de 24V-12V converter door. Hieronder zie je hoe ze zijn gemonteerd.

 

Vanuit de doos gaat een 5-aderige kabel naar de stekkerdoos, en....Voila! 12V op de stekkerdoos voor de gewone aanhanger.

hieronder staan de schema's voor het aansluiten. Klik met de rechtermuisknop erop en kies opslaan als om ze te downloaden.