In de Defender Td5 kon ik al met mijn knie het knipperlicht uitdoen, maar de nieuwe Defender hebben ze helaas nog wat krapper gemaakt. Om daar eens grondig korte metten mee te maken heb ik de stoel 5 cm naar achteren gezet, waardoor je in totaal zo'n 8 cm verder naar achteren kunt (hij gaat nu over het randje achter de stoelrails, zoals op de foto's te zien is).

Wat heb je nodig?

Stoel naar achter plaatsen
Twee reepjes staal (5 mm dik) om de stoel vooraan te kunnen monteren, met de nodige gaten erin geboord. In het grote gat bovenaan komt de originele bevestigingsbout weer terug, het tweede gaatje van boven komt op de plek van de bevestigingsbout in de stoelrails en het derde moet je even bij boren in de stoelrails. Daar gaan twee M8x16 inbusboutjes doorheen met een borgmoer onderop. Stoel naar achter plaatsen
De aangepaste stoelrails nog op de oude positie.

Stoel naar achter plaatsen
M8x60 bout om de verhoogde rails achter te monteren. Er omheen zitten afstandsbusjes die je ook gebruikt om je boor mee te 'begrenzen' tot een bepaalde boordiepte. Euro per stuk en heel dik en stevig.

Stoel naar achter plaatsen
In de stoelrails is een extra gat geboord, het originele gat en de originele bout worden niet meer gebruikt. Je moet ongeveer 3 centimeter aan opvulmateriaal hebben hiervoor.

Stoel naar achter plaatsen
Zo ziet het plaatje er gemonteerd en wel uit. De tweede inbusbout is in de rails gevallen (vandaar de inbus...) maar met een beetje fantasie bedenk je die er wel bij.

Stoel naar achter plaatsen
Kijk zo ziet de stoel er nu uit

Stoel naar achter plaatsen
Voor de verbouwing...

Stoel naar achter plaatsen
Na de verbouwing. Echt de moeite waard!